Welke kwaliteiten heb je nodig om business coach te worden?

Als business coach krijg je de kans om levens te veranderen. Je bent verantwoordelijk voor het snel volgen van de dromen van je klanten en je begeleidt je klanten bij het vinden van hun levensdoel en passie. Maar over welke kwaliteiten beschikt een goede coach?

De juiste achtergrond

Je moet de concrete ervaring, opleiding en kwalificaties binnen je beroep hebben, meesterschap hebben binnen een bepaald gebied van je carrière, of een bepaalde reeks vaardigheden hebben om je klanten aan te bieden.

Veel succesvolle coaches waren al ervaren professionals in hun respectievelijke sectoren. En veel coaches doen beide: ze coachen individuele klanten EN hebben een aantal zakelijke klanten over van hun eerdere werkervaring.

Ervaring is dus de sleutel om een ​​succesvolle business coach te worden. Logisch toch? Zou je iemand inhuren die nog nooit een kilometer in zijn leven heeft gelopen om je te trainen om een ​​hele marathon te lopen?

Sociale vaardigheden

Als coach heeft je functieomschrijving alles te maken met het op een zinvolle manier communiceren met je klanten. Een goede coach moet uitzonderlijke communicatieve vaardigheden hebben en een persoonlijkheid waardoor anderen hem kunnen vertrouwen.

De emotionele intelligentie van een coach zal hen helpen contact te maken en zich in te leven in hun cliënten, wat resulteert in een effectievere begeleiding.

Is een rol achter de schermen iets voor jou?

Een coach zou het vak in moeten gaan in de wetenschap dat zij niet de sterren van de show zullen zijn – hun klanten wel daarentegen. Een coach is niet degene die de beslissingen neemt, de antwoorden geeft en de baas is. Een coach duwt en laat licht schijnen op mogelijke routes, maar de cliënt moet zelf antwoorden vinden. Denk je dat een job als business coach iets voor jou is? Volg dan een coachopleiding Utrecht.