VCA VOL examen? Deze kun je hier doen

VCA vol examen

Nadat je de VCA VOL training hebt gedaan volgt er een VCA VOL examen. Tijdens dit examen krijg je vragen over wat je de afgelopen periode hebt geleerd. Wanneer je het examen op een goede manier hebt afgerond, krijg je een VCA certificering. Hiermee toon je aan dat je bewust bent van de mogelijke gevaren op de werkvloer en dat je veilig en gezond te werk gaat, met het oog op milieu.

De VCA VOL training is voor operationeel leidinggevenden, en dat betekent dat je deze cursus kunt gaan volgen wanneer je een zzp’er bent of een leidinggevende binnen een bedrijf. Tijdens deze cursus ga je je bezighouden met tal van belangrijke onderwerpen binnen veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Denk onder andere aan brand- en explosiegevaar, etikettering en signalering, arbo in de praktijk, gevaarlijke stoffen, persoonlijk beschermingsmiddelen en meer. 

VCA vol examen

Bepaal zelf de locatie van je VCA VOL examen

Je bepaalt zelf hoe je de VCA cursus wilt volgen. Het is mogelijk om dit op je eigen tijd te doen via een e-learning, maar je kunt de lessen ook klassikaal volgen. Heb je alle stof doorgenomen? Dan is het tijd voor het VCA VOL examen. Dit examen wordt regelmatig afgenomen op diverse locaties. Het is aan jou om een locatie in de buurt te kiezen en een tijdstip waarop je het examen gaat doen. Zodra je het examen hebt gedaan en goed hebt afgerond, krijg je het certificaat dat 10 jaar geldig is.  Bekijk zelf jouw mogelijkheden voor het inplannen van een VCA VOL examen.