Waarom veganistische cosmetica gebruiken?

De laatste tijd besteden de mensen steeds meer aandacht aan de producten die zij gebruiken, en niet alleen aan voedingsmiddelen, maar ook aan huidverzorging, make-up en zelfs schoonmaakmiddelen. Steeds meer mensen kiezen ervoor uitsluitend verzorgings- en make-upproducten uit de veganistische cosmetica lijn te gebruiken.

Zij zijn uitsluitend samengesteld uit natuurlijke ingrediënten en bevatten als belangrijkste bestanddelen bijvoorbeeld algenextracten, moerbei-, granaatappel- of zeezout. De term “vegan cosmetica” verwijst naar alle cosmetica op het gebied van schoonheid: make-up, huidverzorging, lotions, parfums, haarproducten, nagelproducten, die voldoen aan de morele, ethische en aanverwante normen van de veganistische / vegetarische levensstijl.

De voordelen van vegan gezichtsverzorging

Als u ook dieren wilt beschermen, het milieu wilt beschermen en uw gezondheid wilt beschermen, kies dan voor veganistische cosmetica.

Bescherm dieren

Een veganistisch cosmetisch product is een product dat geen dierlijke ingrediënten bevat. Een veganistisch product is ook wreedheid vrij omdat het uitsluitend plantaardige en minerale ingrediënten bevat en niet op dieren is getest. Niet alle wreedheid vrije producten zijn veganistisch, maar veganistische producten zijn wel degelijk wreedheid vrij.

Het milieu beschermen

Vegan gezichtsverzorging bevat niet veel schadelijke chemicaliën of dierlijke bijproducten die in gewone cosmetica voorkomen. Voor de vervaardiging van veel veganistische cosmetica worden ingrediënten van biologische gewassen gebruikt, waarbij geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Bescherming voor uw gezondheid

Door schadelijke chemicaliën te vermijden, beschermt u uw huid en uw lichaam tegen hun schadelijke effecten. Bovendien bevatten veganistische cosmetica minder ingrediënten dan traditionele cosmetica en zijn ze natuurlijk of biologisch. Hierdoor zijn ze veel zachter voor de huid en worden ze beter verdragen, zelfs op een gevoelige of allergische huid.

Ingrediënten voor veganistische cosmetica

Het proces om veganistische producten te verkrijgen is ingewikkelder, vergt meer tijd, maar betekent ook controle over alles wat deze producten bevatten. Veganistische cosmetica zijn 100% natuurlijke cosmetica die ingrediënten bevatten die niet van dieren afkomstig zijn. De belangrijkste ingrediënten van vegan gezichtsverzorging zijn gebaseerd op diverse planten oliën en -extracten.

Enkele voorbeelden van ingrediënten die veganistische cosmetica niet mogen bevatten zijn dierlijke melk, honing, bijenwas, lanoline en dierlijke vetten.