Hoe bouw ik een eigen sauna?

Voordat je begint met bouwen of zelfs plannen maken, is het heel verstandig om je eerst te verdiepen in alle ins en outs van het fenomeen sauna. Althans, het is handig om alles te weten over de werking, de verschillende onderdelen, samenstelling, indeling, materialen, etc, Mocht je kiezen voor het plaatsen van een kant-en-klare sauna, dan moet je weten hoe je hem kan monteren. In dit artikel krijg je informatie over het bouwen van een eigen sauna

Materialen sauna’s 

Je hebt verschillende onderdelen nodig waarmee je een sauna gaat bouwen. De binnenkant van de sauna is altijd van hout gemaakt. Het is belangrijk dat je over voldoende informatie beschikt wat betreft de sauna materialen die je gaat gebruiken. Denk hierbij ook aan aspecten wat de comfort bevorderd. Het is van belang je hierover te laten inlichten door een professional.

Meten, meten, meten

Wil je de sauna in je woning plaatsen, bijvoorbeeld in een kamer, garage of badkamer? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je sauna past binnen de ruimte die je hebt. Meet zowel in de hoogte als lengte en breedte, en hou rekening met moeilijke hoekjes. Om een sauna te bouwen heb je een stabiele ondergrond nodig. Dat kunnen bijvoorbeeld klinkers of beton zijn. Hou hier dus ook zeker rekening mee tijdens het inmeten van de ruimte.

Checklist

We kunnen je van zeker aanbevelen om een checklists te maken als je een sauna gaat bouwen. Hierdoor kan je bijhouden welke materialen je nog moet aanschaffen of eventueel via een apart overzicht, waaraan je sauna moet voldoen. Denk hierbij aan isolatie en ventilatie, zodat er genoeg zuurstof binnenkomt maar er geen warmte van je saunakachel ontsnapt. Dat levert namelijk alleen maar hogere stookkosten op en het duurt langer voordat de sauna op temperatuur is.

Een eigen sauna is voor velen een droom. Er zijn verschillende opties om dat te realiseren. Laat je daarom zeker adviseren of ga zelf op zoek naar de juiste informatie.