Dit is hét stappenplan wat jou zal helpen bij het stoppen met blowen

Als je dit artikel leest, dan kunnen we er vanuit gaan dat je zou willen stoppen met het roken van wiet. Gefeliciteerd met het nemen van deze beslissing! Dappere keuze! Het stoppen met blowen kan namelijk een moeilijke opgave zijn, maar is zeker te doen met de juiste mentaliteit en een gezonde omgeving die je steun kan bieden. Hieronder bespreken we een aantal dingen die je kunt doen om je kansen op dit succes te vergroten:

De stappen

  • Maak een lijst van alle redenen waarom je wilt stoppen met het roken van wiet. Dit kan een handig geheugensteuntje zijn wanneer je de verleiding voelt om terug te vallen.
  • Maak een plan voor hoe je zult omgaan met hunkeren en triggers. Bijvoorbeeld; als je gewoonlijk na het werk rookt, zoek dan een nieuwe activiteit om te doen tijdens die tijd.
  • Ontdoe jezelf van al jouw rookbenodigdheden, zoals aanstekers, asbakken en pijpen. Dit zal je helpen de verleiding te weerstaan.
  • Zorg goed voor jezelf, zowel lichamelijk als emotioneel. Door gezond te eten, te bewegen en voldoende te slapen, kun je stress verminderen en de algehele welzijn verbeteren.
  • Zoek professionele hulp als je het gevoel hebt dat je het niet in je eentje kunt. Een therapeut of counselor kan je extra steun bieden en kan je advies geven over hoe je het beste kunt stoppen.
  • Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Sluit je dan aan bij een steungroep die je kan helpen op het juiste spoor te blijven. Het kan namelijk erg fijn zijn om met mensen te praten die hetzelfde doormaakt als dat jij doet.

Stoppen met het roken van wiet is een uitdaging, maar het is mogelijk om die te overwinnen. Met de juiste hulpmiddelen en ondersteuning kun je succesvol stoppen en genieten van een gezonder, rookvrij leven. Veel geluk!

Bron: www.connection-sggz.nl