De voordelen van een psycholoog

Een psycholoog wordt veelal gezien als iets voor mensen die helemaal die gek zijn, of die helemaal in de put zitten. Hoewel psychologen hier uiteraard zeker ook wat mee doen en indien je in zo’n fase in je leven zit je hier zeker ook gebruik van moet maken, is een psycholoog ook voor minder ergere problemen te bereiken. Zo kunnen ze er bijvoorbeeld ook zijn voor relatietherapie. In dit artikel een aantal voordelen waarom jij je problemen soms beter kan bespreken met een psycholoog in utrecht.

Een psycholoog is te vertrouwen

Het belangrijkste aan een psycholoog is dat een psycholoog te vertrouwen is. Een psycholoog zal niet oordelen, bespreekt jouw zaken alleen met jou en is er voor jou. Het belangrijkste bij een psycholoog is dat je diegene alles kan vertellen, zonder dat zij daar een oordeel over klaar hebben liggen. Ze luisteren goed naar je probleem en weten hier vaak raad mee. Ze kunnen problemen op een goede manier problemen voor je samenvatten en weten ook raad voor jou hoe jij hiermee om kan gaan. 

Hij helpt je om zelf een antwoord te vinden

Allereerst is een psycholoog er niet op het antwoord op je vragen te beantwoorden. Het is niet dat als jij naar een psycholoog gaat met een probleem, dat de psycholoog even in zijn boekje kijkt; ‘oh een trauma, daar hebben we deze en deze oplossing voor’. Een psycholoog laat jou je verhaal doen, bekijkt hoe jij in elkaar zit en zal dan ook voor elk ander persoon een andere oplossing vinden. Maar wat de psycholoog echter niet doet, is je het antwoord op een presenteerblaadje geven. Vaak is een psycholoog er juist voor om jou een zetje in de juiste richting te geven, zodat jij zelf tot een antwoord komt. Het is eigenlijk net alsof je tegen jezelf in een spiegel praat. Mocht je meer informatie over een psycholoog willen, neem dan een kijkje op praktijk360.nl.