Wie kunnen er een Motor inkopen?

ikwilvanmijnmotoraf.nl

De vraag: “Wie kunnen er een Motor inkopen?” is heel breed te beantwoorden. Want op zich kan iedereen als hij of zij dat wil een Motor inkopen. Daarom kun je jezelf beter de vraag stellen: “Wie doen er gewoonlijk aan Motor inkopen?”. Het antwoord op deze vraag leg ik hieronder uit. Hopelijk krijg jij zo een beter beeld van wie er nu een Motor inkopen.

Bedrijven

De meeste Motor inkopen worden gedaan door bedrijven. Dit kunnen allerlei verschillende bedrijven zijn. Sommige bedrijven kopen motoren in voor hun eigen voorraad, dus om ze weer door te verkopen. Andere bedrijven kopen dan weer met name schademotoren in. Die doen dit om de schademotoren te kunnen repareren of, in sommige gevallen, zelfs te restaureren. Als zij deze taak hebben volbracht kiezen zij ervoor om te motoren te verkopen of, als het een heel uniek exemplaar is, te houden voor de eigen verzameling. Ook zijn er bedrijven die Motor inkopen met als doel andere motoren te kunnen repareren of zelfs te restaureren. Soms is het namelijk voordeliger om een (schade)motor aan te schaffen en daar de benodigde onderdelen van af te halen en te gebruiken op de nieuwe motor, dan om alle onderdelen los aan te schaffen.

Particulieren

Bedrijven zijn dus vaak degenen die aan Motor inkopen doen. Maar er is nog een groep die dit doet, die nogal vaak wordt vergeten. Namelijk particulieren. Er is een redelijk aantal particulieren die aan Motor inkopen doen. Zij hebben hier verschillende redenen voor. De ene is hobbymatig reparateur, en heeft daarvoor graag een voorraad aan motoren waar hij als dat nodig blijkt te zijn onderdelen van af kan halen en kan gebruiken op de motor(en) die hij of zij aan het repareren is. De ander is helemaal gek van motoren en wilt het liefst zo veel als mogelijk motoren in zijn of haar garage hebben staan. Zo zie je maar dat niet alleen bedrijven zich wagen aan Motor inkopen.