Wat maakt mercedes zo succesvol?

Mercedes velgen

Of het nou komt door de unieke mercedes velgen, het geluid van de motor, de exclusieve afwerking, of het interieur, een mercedes straalt voor veel mensen rijkdom uit. Mercedes benz beweerd met hun slogan dat de auto’s de allerbeste zijn, en dat alleen het allerbeste goed genoeg is. Onderzoek heeft aangetoond dat ze hun slogan waar lijken te maken: mercedes benz schijnt een van de populairste automerken te zijn. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Welke eigenschappen en aspecten maken deze Duitse auto’s zo aantrekkelijk voor consumenten over de hele wereld? En wat zouden we hiervan kunnen leren?

Veilig en stijlvol

Twee eisen die veel mensen hebben voor hun auto: de auto moet veilig zijn, maar er wel leuk uitzien. Ondanks dat auto’s van merken zoals volvo veelal bekend staan om hun veiligheid en kwaliteit, associëren mensen deze automerken wellicht minder vaak met luxe en stijl. Veiligheidsklassementen zetten verschillende mercedessen sinds het begin ook al hoog in de lijst van de veiligste auto’s. Daarnaast zijn consumenten van mening dat de mercedes ook een stijlvolle auto is. De juiste marketing, en natuurlijk de prijs van de auto, hebben hier mede voor gezorgd. Maar ook de manier waarop mercedes de auto’s ontwerpt telt zeker mee. 

Genoeg keuze!

Ondanks het luxe imago is het niet per se heel lastig om een mercedes rijder te zijn. Het zou wel eens kunnen zijn dat mercedes hun succes deels te danken heeft aan het uitgebreide assortiment auto’s dat zij aanbieden. Zo zou iemand voor een iets goedkopere personenauto kunnen gaan, of voor een cla klasse met originele mercedes cla velgen. Er is dus altijd een mercedes die zou kunnen passen bij de wensen van een klant. Als een kant een stille auto wilt voor in de stad is dit mogelijk. Maar ook als een klant een auto wilt met een flink motorgeluid en grote velgen kan deze terecht bij mercedes.