Verschillende soorten matrassen van 80×190 voor elke slaaphouding

matrassen 80x190

Wil jij graag een nieuw matras, voor jezelf of een ander? Matrassen van 80×190 zijn op dit moment erg in trek. Ze zijn groot genoeg voor een enkel persoon en voor sommigen is dat meer dan voldoende. Als je echter de afmetingen van je bed hebt gekozen dan begint pas het echte werk. Want welk matras moet je nu kiezen? Er zijn eindeloos veel opties en je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Welke matrassen je uit kunt kiezen? Dat ontdek je hier.

matrassen 80x190

Pocketvering: ongekend populair

Een matras met pocketvering is nog altijd zo ontzettend populair dat dit misschien wel het eerste is waar je aan denkt als je denkt aan een matras. Een pocketvering matras heeft binnenin verschillende pockets welke gevuld zijn met lucht. Deze zorgen voor een zekere veerkrachtigheid maar ook stevigheid. Het is wel goed om te weten dat een pocketvering matras nog altijd kan afwijken in hardheid. Er zijn zachtere en hardere versies van op de markt. Een hard matras is vaak beter voor je lichaam maar je moet er natuurlijk ook goed op kunnen liggen. Daarom is proefslapen vaak een goed idee. Je kunt een matras dan een tijdje uitproberen.

Foam of schuim

Een matras van foam of schuim hoor je ook steeds vaker van. Dat komt doordat het betaalbaar is maar ook simpel in vervoer en gebruik. Een foam matras krijg je vaak geleerd in een soort plastic rol. Deze maak je los en het matras klapt uit. Je hoeft dan alleen even te wachten tot het genoeg lucht op heeft genomen en het matras goed is uitgezet. Dan kun je erop gaan slapen.