Rugklachten: hoe kom je eraan?

Veel mensen hebben last van rugklachten. Je zou denken dat dit een veel voorkomen probleem is bij oudere mensen, maar ook jonge mensen en kinderen hebben hier last van. De oorzaak van rugklachten ligt bij veel mensen anders, maar dat het vervelend is dat is duidelijk. Rugklachten kunnen je dagelijkse leven belemmeren en ervoor zorgen dat je ook last krijgt van bijvoorbeeld je nek of je benen. Het is daarom noodzaak om uit te zoeken waar je rugklachten vandaan komen. Dit kunnen experts makkelijk voor je achterhalen, wacht daar dan ook niet te lang mee.

Oorzaken van rugklachten

Veel rugklachten worden veroorzaakt door het slapen op een verkeerd matras. Voordat je een matras koopt is het belangrijk om te kijken wat goed is voor jouw rug aangezien een matras gekocht wordt voor een langere tijd, moet je zeker weten dat deze past bij jouw rug. Een andere veel voorkomende oorzaak voor rugpijn is een verkeerde zithouding. Zeker nu mensen bij veel banen achter de computer werken, en daardoor het grootste gedeelte van de dag zitten, ontstaan hierdoor vaak rugklachten. Zorg er dan ook voor dat je netjes rechtop zit en dat de hoogte van je bureaustoel klopt met de hoogte van je bureau.

Ook komen veel rugklachten voort uit een verkeerde stand van de voeten. Veel mensen weten dit niet, als je voeten niet juist staan kan dit zorgen voor levenslange rugklachten.

Aanpak van rugklachten

Om de klachten die ontstaan door een verkeerde stand van de voeten te verhelpen, kun je langs gaan bij een podotherapeut van Podotherapie Utrecht.. Deze persoon kan voor jou zien of je houding verkeerd is en of hiervoor een passende oplossing of behandeling is. Een oplossing hiervoor kan zijn dat je bijvoorbeeld gebruik gaat maken van steunzolen om zo je houding te verbeteren.