De verschillende onderdelen van een snowboard outfit

Heb je jezelf weleens afgevraagd welke kledingstukken en accessoires je nodig hebt om te kunnen snowboarden? Dat is namelijk een hele lijst. Het eerste waar je aan denkt, is natuurlijk de snowboard. Een onmisbaar onderdeel voor het snowboarden. Om stevig op je snowboard te kunnen staan heb je ook snowboard bindingen in je maat nodig. Bij sommige snowboards zijn ze er al op gemonteerd, maar je kunt er ook voor kiezen om die er zelf op te laten zetten. Dat geeft je meer vrijheid om je snowboard te personaliseren.

Een warme onderlaag is niet te missen

Om voor een lange tijd warm te kunnen blijven op de piste, is een snowboard mid layer zeker nodig. Denk hierbij aan een hoodie of een dunne fleece jas. Zulke kledingstukken vormen een uitstekende tussenlaag. Daaronder kun je weer speciale thermokleding dragen. Die bestaat uit een dunne laag stof die je warmte goed vasthoudt. Het is als het ware een extra isoleerlaag om je lichaam heen. Vaak draag je een thermoshirt en een thermobroek onder je snowboardjas of snowboardbroek. Ook kun je hierbij denken aan thermosokken om je voeten extra koubestendig te maken. Bij het snowboarden heb je dus verschillende lagen kleding nodig.

De buitenlaag tegen de sneeuw

Ten slotte hebben we nog de buitenlaag. Die bestaat vaak uit een jas en een broek. Bij een snowboard broek dames verwacht je zeker dat het waterdicht is en de sneeuw goed tegenhoudt. Daarnaast moet de broek ruim vallen zodat je er gemakkelijk in kunt bewegen. Dat is erg fijn tijdens het snowboarden, bijvoorbeeld als je bochten maakt. Net als een snowboardbroek, moet een snowboardjas is zeker ook waterdicht zijn. Daarnaast moet het ook een ademend vermogen hebben. Daardoor blijft transpiratie vocht niet op je lichaam, maar wordt het afgevoerd. Dit voorkomt dat je lichaam afkoelt door het vocht. Zo houdt de jas je lekker warm.