Alles over underlayment: ideaal bouw- en afwerk materiaal

underlayment plaat van 18mm

Het verbouwen en afwerken van woningonderdelen, zoals dakkapellen, nokverhogingen en serres, is de laatste jaren erg populair. Want waarom zou je geld dat je achter de hand hebt laten verdampen op je bankrekening, omdat de rente niets voorstelt en de inflatie tot waardevermindering leidt? Het antwoord spreekt voor zich. Ben jij ook van plan om een ruimte in je woning strak af te gaan werken? Of zoek je als bouwvakker of klusjesman fijn plaatmateriaal met veel voordelen? Dan is een underlayment plaat van 18mm wellicht de ideale oplossing voor jouw klussen of afwerkwerk. Een underlayment plaat van 18mm heeft op meerdere niveaus absolute meerwaarde voor elk type bouwklussen. Je ontdekt ze in dit blog!

Een sterke plaat die bestaat uit meerdere krachtig verlijmde fineerlagen

Een underlayment plaat van 18mm is vooral geliefd vanwege de kracht van dit houten plaatmateriaal. Underlayment is een soort multiplex, dat bestaat uit meerdere houtlagen die enorm krachtig aan elkaar gelijmd zijn. Dit biedt de garantie op houtplaten die supersterk zijn en tegen een stevig stootje kunnen. Dat geldt zeker voor underlaymentplaten met een dikte van 18mm. Deze houten platen zijn dan ook de ideale oplossing voor klussers die een plaat zoeken die tegen elk soort geweld bestand is. Maar los van de kracht en robuuste sterkte van underlayment, heeft dit materiaal nog veel meer moois te bieden.

underlayment plaat van 18mm

Een plaat die gemakkelijk op maat te maken is

Een van de eigenschappen die underlayment materiaal zo populair heeft gemaakt, is de bewerkbaarheid van dit plaatmateriaal. Wil je deze platen op maat zagen, dan kan dat op de millimeter nauwkeurig met een standaard handzaag of cirkelzaag. En dat is natuurlijk ideaal als je – bijvoorbeeld – een zolder wilt afweken met veel lastige hoeken. Het enige wat nodig is om dit op een strakke en stijlvolle manier voor elkaar te krijgen, is door de platen goed af te meten en vervolgens secuur te zagen.

Een plaat voor mensen die groen en duurzaam denken

Underlaymentplaten zijn ten slotte geliefd, omdat ze een duurzame oplossing bieden voor de bouwsector en klusjesmannenwereld. Het houtmateriaal dat voor deze platen is gebruikt, zou normaliter namelijk weggegooid worden. Het gaat om houtresten, die verwerkt zijn tot sterke platen en daarmee een duurzame oplossing bieden die iedereen blij maakt!